Over QualiTiMe

Marlies

“Zij heeft een gretigheid om altijd meer te leren over de laatste nieuwe ontwikkelingen op haar vakgebied en is gefocust op hoe zij deze kennis het best kan integreren zodat het de cliënten ten goede komt.”

Trainer – Adviseur – Coach

Marlies - Nuchter en met beide benen op de grond

Nieuwsgierig ben ik naar waarom mensen doen zoals ze doen. Bovenal ben ik in mijn werk altijd geïnteresseerd in de mens achter de medewerker of het teamlid. Oplossingen en nieuwe wegen ontstaan door goed te kijken naar het soort vraagstuk wat ingebracht wordt en samen te zoeken naar de bron hiervan, met daarnaast altijd het te bereiken doel voor ogen. 

Op basis van mijn ervaring in het werken met professionals, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven (profit / non-profit), (hoger) onderwijs en overheid, ondersteun ik bij verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik coach mensen (teams en organisaties) die vastlopen in hun (loop)baan of op zoek zijn naar andere uitdagingen om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast ben ik een gecertificeerde coach, adviseur en (docent)trainer met jarenlange ervaring. Mijn coachprogramma’s zijn op maat gemaakt en bied ik eventueel samen met trainingen aan.

Marlies' stijl

Mijn stijl kan omschreven worden als toegankelijk, betrokken en open. Ik combineer een praktische aanpak met diepgaand inzicht, gevoel voor humor met een toegewijde motivatie en volledige inzet om de groei en ontwikkeling van mijn cliënten te ondersteunen. Ten eerste sta ik met beide voeten op de grond, daarnaast ben ik direct waar dat kan en voeg ik warmte, humor en lichtheid toe aan mijn coachingsgesprekken.

Bovenal heb ik het vermogen om een open en vertrouwde atmosfeer te creëren wat er toe leidt dat er open en eerlijke gesprekken ontstaan. Het allerbelangrijkste: Ik zie samenhang, beschik over veel kennis en ideeën en deel die met plezier daar waar ze iets toevoegen voor de cliënt. Bovendien coach ik in de meest zuivere vorm en stel daarnaast vragen en laat zo de cliënt tot de oplossing komen.

Competenties, wat kan Marlies?

Bovendien ben ik naast gecertificeerd team-, organisatie en executive coach ook gecertificeerd persoonlijk coach en docentcoach,  ingeschreven bij STIR en de Landelijke Organisatie voor Coaching in Onderwijs. Tijdens het coachen zet ik instrumenten / persoonlijkheidsprofielen in als o.a. NLP, RET, MBTI en Appreciative Inquiry (Waarderend Onderzoeken). Dat kan helpen om snel en effectief meer inzicht te krijgen in de drijfveren en mogelijkheden van mensen. 

Naast diverse coachopleidingen heb ik een Master Degree in Strategisch Management (specialisatie Kwaliteitskunde / Verandermanagement). Als coach leg ik de focus op talentontwikkeling op individueel, team- als organisatieniveau. Tot slot heb uitgebreide ervaring in het trainen en coachen van (aankomende) professionals / managers. Kortom, als Teamleider Bevolkingszorg bij het Nederlandse Rode Kruis en Programmanager bij Stichting Doe het Samen komen al mijn competenties samen.

Referenties

Testimonials van bedrijven en personen welke kennis hebben gemaakt met QualiTiMe

Houd mij op de hoogte

Zoals in elke organisatie zijn er ook bij QualiTiMe regelmatig nieuwe ontwikkelingen. Een nieuw boek, een nieuwe opleiding of speciale modules. Wil je op de blijven van deze ontwikkelingen schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.