Advies

“Hoe komt het dat ik zo’n moeite heb met …”

Advies nodig bij een lastig vraagstuk? 

QualTiMe geeft advies aan mensen en organisaties

De dienstverlening verbeteren? Efficiënter werken?  Een fusie in goede banen leiden of informatiestromen verbeteren? De organisatie AVG compliant maken en houden? ‘De volgende stap’ is voor iedere organisatie anders. Wat het ook is, wij helpen organisaties om ook echt resultaat te boeken. Dat doen we door mensen enthousiast te maken voor een traject. Want uiteindelijk bepalen zij of een traject slaagt.

In de ontwikkeling van de organisatie van de huidige naar een gewenste situatie, richten wij ons zowel op de boven- als onderstroom.  De bovenstroom behelst de zichtbare en concrete onderdelen van de organisatie zoals de structuur, de processen en de systemen. De onderstroom heeft betrekking op het gedrag van de medewerkers in de organisatie. Aandacht voor beide onderdelen is cruciaal voor een succesvolle langdurige (gedrags)verandering.

Tijdens een project stappen we ín een organisatie. We gaan naast de mensen staan en committeren ons volledig aan een project of vraagstuk. Daarin treden we op als adviseur, inspirator en klankbord. Ons plan slaagt als we onszelf uiteindelijk overbodig kunnen maken.

De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  • Ondernemingsstrategie
  • Leiderschap
  • Cultuur & teamontwikkeling
  • Samenwerking
  • Procesoptimalisatie
  • Reorganisatie

Op organisatie niveau

Marlies is een iemand die bruggen bouwt tussen afdelingen en waar nodig zusterbedrijven. Die de afdelingsleiders helpt bij het meegroeien met de groei van de organisatie. Die daarbij oplossingen bedenkt, waar niemand aan dacht. Dit door net even verder door te vragen en dieper graaft. Die op strategisch niveau, probleemoplossend denkt en daarmee het management adviseert.

  • analyseert knelpunten binnen de organisatie en past waar nodig in overleg procedures/processen aan, waarbij rekening gehouden wordt met de kwaliteitssystemen en certificeringen die van toepassing zijn
  • denkt na over hoe wijzigingen geïmplementeerd kunnen worden en controleert of de implementatie goed verloopt. Dit geldt o.a. voor wijzigingen in procedures/processen
  • is bruggenbouwer tussen de afdelingen en lost eventuele knelpunten tussen afdelingen op
  • is in staat om met alle lagen in de organisatie te praten en hen te betrekken bij mogelijke oplossingen.

Graag helpt QualiTiMe je bij het beantwoorden van organisatie- en managementvraagstukken. Hierbij zal ik altijd bewaken dat een waardevolle bijdrage geleverd wordt of, als dat nodig is, je in contact brengen met iemand die daar nog beter toe in staat is.

Sta je open voor advies en iemand die bruggen kan bouwen? 

Ben je benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen laten groeien?

Heb je een andere vraag of wil je sparren? Bel me, mail me óf vul onderstaand formulier in!

Contactformulier